Oddział Laboratoryjny Badania Żywności i Produktów Kosmetycznych
Strona główna > Dział Laboratoryjny > Oddział Laboratoryjny Badania Żywności i Produktów Kosmetycznych
Kierownik Oddziału Laboratoryjnego Badania Żywności i Produktów Kosmetycznych: mgr Marzenna Kałuża
- badania w zakresie zanieczyszczeń mikrobiologicznych żywności i produktów kosmetycznych
- badania w zakresie oznaczeń fizyko-chemicznych żywności, w tym oznaczenia technikami instrumentalnymi, tj.: chromatografii gazowej, chromatografii cieczowej, spektrofotometrii absorpcji atomowej
- badania produktów kosmetycznych oraz materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością w zakresie parametrów fizyko-chemicznych
- oznaczenia technikami instrumentalnymi, tj.: chromatografii gazowej, chromatografii cieczowej, spektrofotometrii absorpcji atomowej parametrów w wodzie przeznaczonej do spożycia przez ludzi, dla potrzeb Oddziału Laboratoryjnego Badań Środowiskowych

WSPOŁPRACA Z KLIENTEM
BADANIA MIKROBIOLOGICZE
Próbki do badań mikrobiologicznych przyjmowane są po wcześniejszym, telefonicznym uzgodnieniu (co najmniej dzień wcześniej)
Próbki żywności i suplementów diety do badań mikrobiologicznych przyjmowane są od poniedziałku do środy w godzinach 8.00 - 14.00
Próbki produktów kosmetycznych do badań mikrobiologicznych przyjmowane są od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00 - 14.00
POBIERANIE PRÓBEK ŻYWNOŚCI I MATERIAŁÓW I WYROBÓW PRZEZNACZONYCH DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
DOSTARCZANIE PRÓBEK PRODUKTÓW KOSMETYCZNYCH
- próbki czyste, nieuszkodzone
- brak zmian wizualnych
Minimalna wielkość próbki:
- w kierunku badań mikrobiologicznych - 10 g
- w kierunku zawartości formaldehydu - 10 g
- w kierunku zawartości azotanów - 50 g
- w kierunku zawartości amoniaku - 20 g
ATESTY NA GRZYBY
1. Badanie grzybów świeżych (ocena całej partii):
- przynależność gatunkowa
- cechy organoleptyczne
Cena do 50 kg - 51 zł + 23% VAT (data ważności atestu - 48 godzin od daty wystawienia)
2. Ocena grzybów suszonych (ocena całej partii, do badań fizycznych pobierana próbka średnia 300g):
- przynależność gatunkowa
- cechy organoleptyczne (zapleśnienie, zaczerwienie itp.)
- obecność szkodników
- zawartość wody
Cena do 5 kg - 180zł + 23% VAT; od 5 do 10 kg - 220 zł + 23% VAT (data ważności atestu – rok od daty wystawienia)
Do pobrania:
