90-046 Łódź, ul. Wodna 40, tel.: +48 42 25 36 200, e-mail: wsselodz@pis.lodz.pl

AKTUALNOŚCI

1 września 2020
Informacje dla interesantów o funkcjonowaniu Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Łodzi. Wykaz telefonów i adresów e-mail do komórek organizacyjnych WSSE w Łodzi.

W związku z  zagrożeniem epidemicznym związanym z występowaniem zakażeń spowodowanych koronawirusem SARS-CoV-2,  w trosce o zdrowie,  od dnia 16 marca 2020 roku do odwołania zostaje zamknięta bezpośrednia obsługa interesantów w siedzibie Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Łodzi, ul. Wodna 40 z wyłączeniem sytuacji nadzwyczajnych umówionych wcześniej. 

więcej »
19 września 2020
Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 18 września 2020 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii

W Dzienniku Ustaw (poz. 1614/2020) opublikowano Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 18 września 2020 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii

więcej »
18 września 2020
Komunikat Łódzkiego Państwowego Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego z dnia 18.09.2020 r. dotyczący warunkowej przydatności wody do spożycia przez ludzi z wodociągu publicznego Ruszenice gm. Żarnów

Łódzki Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny informuje, iż Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Opocznie stwierdził warunkową przydatność wody do spożycia przez ludzi z wodociągu publicznego Ruszenice gm. Żarnów (z powodu pogorszenia jakości wody pod względem mikrobiologicznym).

więcej »
17 września 2020
Światowy Dzień Bezpieczeństwa Pacjenta

17 września jest dniem obchodzonym we wszystkich krajach jako Światowy Dzień Bezpieczeństwa Pacjenta.

W 2020 r., aby uhonorować tytaniczną pracę i oddanie personelu medycznego w czasie pandemii COVID-19, Światowy Dzień Bezpieczeństwa Pacjenta obchodzony jest pod hasłem:
Bezpieczeństwo pracownika ochrony zdrowia priorytetem dla bezpieczeństwa pacjenta. Bezpieczny personel medyczny, bezpieczni pacjenci.

więcej »
16 września 2020
COVID-19 i bezpieczeństwo żywności – wytyczne dla przedsiębiorstw sektora spożywczego

Główny Inspektorat Sanitarny udostępnił polską wersję przewodnika opracowanego przez WHO pn. „COVID-19 i bezpieczeństwo żywności – wytyczne dla przedsiębiorstw sektora spożywczego”, które są istotne dla sektora spożywczego, w szczególności dla producentów żywności, również tych którzy eksportują swoje produkty do krajów trzecich.

więcej »
16 września 2020
„Bezpieczni w czasie epidemii” - akcja edukacyjno- informacyjna Narodowego Funduszu Zdrowia

NFZ rozpoczął emisję cyklu filmów edukacyjnych „Bezpieczni w czasie epidemii”. Cykl obejmie 10 odcinków, których tematyka dotyczy właściwych zachowań w różnych obszarach codziennego życia w dobie pandemii.

więcej »
Sars-cov-2 statystykaKoronawirus_call_centerOstrzeżenia publicznefacebookwodaGrypaKąpieliskaSzczepienia ochronneSzczepienia.infoDopalaczeOcena stanu sanitarnego woj. łódzkiego w 2018 r.Bądź z nami, bądź bezpiecznyWFOŚiGWniepodlegla